Willе | 06/03/2021 - 00:02 Вести Референци

Почит на LEGO 40450 Амелија Ерхарт

Одете напред за промотивната понуда што ви овозможува да добиете копија од сетот 40450 Амелија Ерхарт почит од 100 € за купување и без ограничување на опсегот преку официјалната онлајн продавница. Оваа нова понуда започнува денес и ќе продолжи во теорија до 14 март.

Речиси сè е веќе кажано за ова мало поставување на славата на пионерката во цивилното воздухопловство Амелија Ерхарт што ви го претставив пред неколку дена по повод "Многу брзо тестирано". Мислам дека сите ќе разбраа дека залихите ќе бидат исцрпени многу пред закажаниот датум и затоа е повнимателно брзо да се одлучи дали оваа кутија навистина ве интересира.

Во спротивно, можете да почекате и до 15 март за да ја искористите другата понуда планирана за овој месец, онаа што ќе ви овозможи да го добиете комплетот 40449 Куќа од моркови на Велигден зајачица од 60 € за купување без ограничување на опсегот.

ДИРЕКТЕН ПРИСТАП ДО ПОНУДАТА НА ЛЕГО ПРОДАВНИЦАТА >>

(Врската до продавницата пренасочува кон верзијата на официјалната продавница за вашата земја на поврзување)

И за оние кои не знаат што да купат, знаат дека одличен сет 80107 фестивал на пролетниот фенер (99.99 €) е моментално достапна. Пронајдете го денарот што недостасува за да го исполните минималниот износ за купување потребен за да ја искористите тековната понуда.

ЛЕГО Кинеска нова година 2021 80107 Фестивал на пролетниот фенер

LEGO Monkie Kid 80024 Легендарна планинска овошна цвеќе

Денес сме брзо заинтересирани за комплетот LEGO Monkie Kid 80024 Планина со легендарно цветно овошје, најголемата кутија на вториот бран производи од оваа палета слободно инспирирана од легендата за Кралот Мајмун. Исто така, секогаш треба да се има предвид дека овие производи се насочени кон специфична клиентела, запознаена со контекстот на кој содржината на оваа рубрика се однесува особено силно.

Без футуристички вселенски брод или машина во овој сет од 1949 парчиња, оваа голема кутија се обидува да и оддаде почит на многу популарната приказна во Азија со сцена директно позајмена од уметноста на Шаншуи, сликарски стил кој ги истакнува природните предели. Планини, водопади, облаци, вегетација и калиграфија генерално се во центарот на вниманието во овие дела и верзијата LEGO ги зема сите кодови за да понуди прилично импресивна диорама.

Овој сет е, исто така, и пред сè културна гаранција за опсегот, тој е одговорен за убедување на родителите дека универзумот Монки Кид црпи длабоко од кинеската култура и покрај акумулацијата на вооружени роботи, преопремени механизми и машини со футуристички изглед. се натпреваруваат на пакување. Така убедени дека универзумот Монки Кид е добра референца на легендата што ја знаат, родителите несомнено ќе бидат повеќе склони да одат на каса за да ги задоволат своите деца.

Искрено, не мислам дека супстанцијата на производот е премногу возбудлива за да се состави, но формата од друга страна е доста задоволителна. Задоволството од склопување на нешто друго освен брод или каков било механички уред брзо преовладува и одредена поезија конечно произлегува од оваа планина од илјада цвеќиња (или планина од овошје-цвет). Неколку налепници и други големи парчиња се неопходни за да се добие оваа група за репродукција со ограничена функционалност, но крајниот резултат ми се чини доволно интересен од естетска гледна точка за да им простам на кратенките.

LEGO Monkie Kid 80024 Легендарна планинска овошна цвеќе

Изградбата на скоро 70 см долга повеќе од 30 см висока е поделена на три под-делови поврзани едни со други со борови на Техника и брзо сфаќаме дека главно добиваме половина планина, задниот дел на плеј-сетот е задоволен со голиот неопходности со изложените греди на Техника и минималистички завршни работи.

За разлика од другите кутии во опсегот кои содржат судири помеѓу Монки Кид и неговите различни непријатели со употреба на футуристички машини и оружје, овој производ се фокусира исклучиво на легендата што служи како заедничка нишка. Овој опсег нудејќи различни фази што го наведоа Сон Вуконг до стане кралот на мајмуните.

Затоа, постои логична прогресија во оваа диорама, почнувајќи од раѓањето на оној што ќе стане Сонцето Вуконг. Секоја од шесте пресвртници во приказната е илустрирана со мала златна табла украсена со налепница на црвена позадина која опишува (на кинески) што се случува таму.

Според легендата, младиот мајмун излегол од карпа лоцирана на планината Фрут-Флер и затоа имаме тука посветен простор што овозможува да го поставиме ликот во неговото камено јајце и да ја „експлодираме“ карпата за да го ослободиме детето. Инсталиран е таб во подножјето на шуплината во кој го инсталираме минифиг, само повлечете го за да ја отворите карпата и да го откриете оној на кого потоа ќе му се даде прекарот Камениот мајмун.

LEGO Monkie Kid 80024 Легендарна планинска овошна цвеќе

LEGO Monkie Kid 80024 Легендарна планинска овошна цвеќе

Приказната продолжува со преминувањето на водопадот што му овозможи на младиот мајмун да ја добие почитта од своите врсници и да открие при тоа прекрасно место што тогаш го зазедоа идниот крал и неговите роднини. Можно е нејасно да ја репродуцирате сцената со притискање на рачката што оттурнува настрана два од исправите на водопадот покриени со налепници на про aирна позадина.

И тука, функционалноста е разоружано едноставна, но решението што се користи секогаш работи и водопадот лесно се одделува на два дела. Нема сложен механизам, ќе биде потребно рачно да се затвори каскадата. Потоа продолжуваме со фазата на учење и обука на младиот претендент на престолот со сплавот по кој патуваше десет години пред да се сретне со Соудоби, за кој стана ученик.

Добивањето на титулата крал на мајмуните од страна на Сун Вуконг е отелотворено со присуството на тронот на врвот на левиот дел од планината. Некои можеби ќе се запрашаат зошто прогресијата на приказната е од лево налево на диорамата. Објаснувањето е едноставно, сцената тука го почитува традиционалното значење на читање што сè уште се користи во Кина за одредена содржина.

Ние исто така имаме карактеристика за повторување на судирот помеѓу Монки Кид и Шест уши макаки, лукавото и alousубоморно алтер-его на Кралот Мајмун. Ништо лудо, тоа се всушност постаменти на кои ги инсталираме минифигите и две засечени тркала што овозможуваат ротирање на потпорите за да се создаде мало движење.

LEGO Monkie Kid 80024 Легендарна планинска овошна цвеќе

Заградата во минифигури на оваа голема кутија што овозможува да се акумулираат мајмуните игра на две маси: од една страна, таа е одговорна да ни обезбеди различни верзии на Сонцето Вуконг кои се неопходни за да се постави сцената на раѓањето и еволуцијата од ликот. сè додека не го добие статусот Крал Мајмун, а од друга страна, таа ја прави врската со анимираната серија со додавање на неизбежната Монки Кид која прави заобиколен пат низ предметната планина на екранот.

Значи, добиваме Крал на мајмун во новороденче, во тинејџерска верзија, во чирак верзија и во вообичаена форма со неговиот сјаен оклоп. Овие мини-фигури доаѓаат заедно со Monkie Kid и Шест уши макаки, измамен и лошо намерен лик со кој младиот херој избира да тренира. Злобникот накратко ги зграпчува моќта на Кралот Мајмун, но потоа ги губи во судир со „вистинскиот“ крал. Инвентарот го комплетираат двајца млади мајмуни со палав изглед и кратки нозе.

LEGO Monkie Kid 80024 Легендарна планинска овошна цвеќе

Да се ​​разбереме, оваа голема планина продадена за 170 € што нуди неколку вистински можности за забава нема да им се допадне на сите. Јавноста насочена директно кон овој опсег ќе се најде таму со оригинално олицетворение на планината Цветно овошје, многу присутно во популарната легенда за Кралот Мајмун. Оние што не биле привлечени од оваа приказна, можеби е малку тешко да ги сфатат сите суптилностите на оваа диорама која ја инспирира од уметноста на Шаншуи и на крајот ќе види само планина која е малку груба и прескапа.

Во Азија, првите мислења за оваа кутија се сепак едногласни и се чини дека производот ја достигнува својата цел. Кај нас, веројатно ќе биде помалку очигледно, но ве потсетувам дека оваа палета на производи се дистрибуира само на друго место во Азија, бидејќи LEGO се залага повеќе да не ја ограничува географски дистрибуцијата на своите производи за „општата јавност“. Затоа, не можеме да го обвинуваме производителот за развој на производи на теми кои не ни се особено познати.

Белешка: Множеството презентирано овде, обезбедено од LEGO, како и обично е ставен во игра. Рокот е утврден на Март 20 2021 следно во 23 часот. „„ Јас се обидувам, учествувам “автоматски се бришат, обидете се.

Willе | 04/03/2021 - 15:00 LEGO идеи Ново ЛЕГО 2021

LEGO идеи 21326 Вини Пу

LEGO денес го претставува сетот LEGO Ideas 21326 Вини Пу, официјален производ инспириран од проектот Вини Пух инициран од Бен Алдер алијас бенлуиса. Во кутијата, 1265 парчиња и пет карактери: Вини Пу, Пиглет, Коко зајак, Ејоре и Тигер. Оние кои се сеќаваат на цртаниот филм емитуван на FR3 во 80-тите, несомнено ќе жалат за отсуството на Master Owl во овој сет, кој и покрај сè останува убава еволуција на почетниот проект.

Дизајнерот ЛЕГО го презеде предлогот на Бенлуиза со проширување на дрвото во кое се наоѓа колибата на мечето и давајќи му повеќе цртана страна од онаа на референтниот проект. Резултатот според мене е малку неуреден на места, но LEGO ја вади штедењето од оригиналното дрво на проектот и тоа е добра работа.

LEGO идеи 21326 Вини Пу

Вини Пу (Вини Пу) од бенлуиза

Зад дрвото што ги користи коралите што се испорачуваат овде во зелена боја, колибата се отвора на два дела за да се овозможи презентација на малата војска пред предвидените објекти, можеби ќе жалиме за отсуството на маса и некои столови за да се избегне напуштање на Мини-слики тигар и прасе седат на подот. LEGO не штеди на тегли мед и внатрешноста на колибата е полна со мебел и материјали. Посебно споменување за роевите со своите пчели на ротирачката оска фиксирана на гранките на дрвјата, тоа е цртан филм и се држи до атмосферата на цртаниот филм.

Овозможените пет карактери се многу верни на нивниот изглед во разликите помеѓу филмовите или анимираните серии што беа објавени многу години, и на крајот Вини е оној што сметам дека е најмалку успешен во дадениот сет на фигури. Мечето што се гледа на екранот има прилично аголно лице, но главата на минифигурата не ја прави толку симпатична и наивна како во моите спомени.

LEGO идеи 21326 Вини Пу

LEGO идеи 21326 Вини Пу

Комплетот кој се шири во формат од 24 x 18 см и висок 22 см не избега од неколку налепници што ќе се користат за облекување на внатрешноста на колибата и нејзините неколку додатоци, палетата LEGO Ideas не ги избегнува ниту налепниците .

Можеме да разговараме за графичкиот дизајн на пакувањето, LEGO избра да го користи вообичаениот формат на производи наменети за возрасни клиенти. Некои ќе ја ценат трезвената страна на нештата со вистински акцент на содржината на производот без непотребни важничене, но други несомнено би претпочитале презентација повеќе во духот на анимираната серија со шарена позадина и помалку заостаната естетика.

Affordе мора да платите 109.99 € од 18 март 2021 година за да си го дозволите ова поле за планираниот преглед на ВИП. Сетот потоа ќе биде достапен за сите клиенти на официјалната продавница од 1 април.

Носталгијата честопати има своја цена и затоа на сите треба да видат дали овој сет, кој се однесува на универзум многу популарен кај цела генерација, заслужува да ги потроши стоте евра што ги бара ЛЕГО. Исто така, ќе запомниме дека ова не е прво појавување на Вини и неговите пријатели во LEGO, многу комплети беа продавани помеѓу 1999 и 2001 година, а потоа во 2011 година во опсегот на ДУПЛО.

LEGO IDEAS 21326 WINNIE THE POOH ON LEGO SHOP >>

(Врската до продавницата пренасочува кон верзијата на официјалната продавница за вашата земја на поврзување)

Willе | 14:23 часот Вести

Куќа од моркови LEGO 40449 велигденски зајаче

Денес ја откриваме содржината на LEGO сетот малку поблиску 40449 Куќа од моркови на Велигден зајачица, мала кутија од 232 парчиња што ќе ја понуди LEGO од набавка од 60 € и без ограничување на опсегот од 15 март до 5 април 2021 година.

Сега е референциран сетот на официјалната продавница или се проценува на 12.99 €. Описот на производот не остава простор за сомнеж, во оваа кутија ќе има неколку налепници за украсување на огромниот морков за градење што служи како куќа на зајакот.

Јас не сум често заведен од производите понудени под услов за купување во официјалната продавница, но оваа убава куќа со моркови висока околу петнаесет сантиметри може добро да ме охрабри да ја потрошам потребната минимална сума.

Куќа од моркови LEGO 40449 велигденски зајаче

Куќа од моркови LEGO 40449 велигденски зајаче

ЛЕГО Нинџаго 71746 џунгла змеј

Денес бргу се интересираме за содржината на сетот LEGO Ninjago 71746 змеј од џунгла, кутија со 506 парчиња продадени по јавна цена од 39.99 € од 1 март, што е исто така една од четирите референци што се продаваат во моментов, а кои ги содржат настаните што се случуваат во специјалната епизода „Непознатиот остров“ .

Редовните во универзумот Нинјаго знаат дека змејот е костен од опсегот со повеќе или помалку успешни предлози во зависност од кутиите во кои ги наоѓаме овие суштества. Малку расипан, слабо или слабо артикулиран, тешко се справува без да се расипе сè, опсегот Нинџаго е полн со понекогаш успешни змејови и други многу помалку убедливи.

Овој „Змеј од џунгла“ долг околу триесет сантиметри, што изгледа малку како голем гуштер поблизу до универзумот од опсегот на елфите отколку до вообичаената атмосфера на производите на Нинџаго, се разликува по боите што се користат и според „присилната“ поза со склоп на телото на theверот во заоблена положба. Овој избор од страна на дизајнерот му гарантира на корисникот секогаш да го претставува својот змеј во интересна позиција, а потоа му наложува на секој навивач да ги ориентира нозете, главата и опашката на змејот според избраната сцена.

Затоа, суштеството е артикулирано во различни точки и го наоѓаме Пломби на топки вообичаено сиво. Како и често, овие склопови имаат малку проблеми навистина да се интегрираат во целокупната естетика на моделот и остануваат тука, на пример, навистина видливи на ниво на вратот и задните нозе. Малку е подобро на раскрсницата помеѓу предните нозе и телото на змејот со неколку украсни парчиња кои некако го кријат механизмот за артикулација.


ЛЕГО Нинџаго 71746 џунгла змеј

ЛЕГО Нинџаго 71746 џунгла змеј

Главата на овој змеј ми се чини навистина успешна со подвижната вилица фиксирана преку две роботски краци на врвот. Ова решение нуди максимална подвижност на целото, но исто така се покажува дека е малку кревко со ризик да се откаже долниот дел, натоварен со неколку делови што го отелотворуваат јазикот на змејот. Печатењето на подлогата на горниот дел од главата е врвно, овој змеј / гуштер има навистина импресивен заканувачки изглед.

Опашката на змејот е исто така според мене многу успешна, под-склоповите што го сочинуваат формираат прилично многу густ мобилен ланец кој не открива премногу точки на поврзување. Свртливите крилја од 360 ° сметам дека се малку помалку интересни со многу сиви делови на раскрсницата помеѓу овие два прилично зацртани додатоци и телото на животното. Змејот може да го носи Лојд низ обезбеденото седиште, додаток што лесно може да се отстрани ако сакате да го изложите суштеството без оваа опрема.

Постојат девет налепници што треба да се лепат на телото на змејот за да се рафинира неговиот изглед. Моделите на различните налепници се совпаѓаат со оние перничиња отпечатени на главата на животното, а бојата на позадината на налепниците одговара на онаа на деловите ТЕАЛ. Златните дезени отпечатени на овие различни налепници обезбедуваат естетски спој со елементите во Златна се користи на задниот дел од животното. Визуелно е конзистентно.

Во кутијата има и што да се состави малку техно плоча за сурфање на ветер во боите на Зејн. Зошто да не знаете дека овој елемент е единствениот што може да се има Студ-стрелци кои ви дозволуваат да ги нокаутирате предвидените двајца чувари. На Плочка en Бисерно злато поставена на едра е отпечатена подлога, исто така е достапна во комплетот 71740 Jеј Електро-Мех (19.99 €)

ЛЕГО Нинџаго 71746 џунгла змеј

Задачата во минифигури предвидена во оваа рубрика е точна и особено се сеќаваме на присуството на ПулЕрик, Гардијан со две глави. Минифигурата не е баш ексклузивна, тоа е само комбинација на предмети што се користат за други чувари. Двете нинџи во верзија Исланд и Thunder Keeper се исто така достапни во други полиња. Ако ве интересира само минифиг на Лојд со неговата воена боја и тактичка облека, знајте дека можете да го набавите во многу поевтин сет од опсегот, референцата 71745 Велосипед „loунгла Chунгла“ на Лојд (19.99 €), и во полиесичката 30539 Квад велосипед на Лојд што беше понудено во февруари во продавниците на LEGO.

Сумирајќи, овој змеј од џунгла според мене е класифициран меѓу најуспешните змејови во опсегот, нуди релативно високо ниво на детали со убав градиент на ТЕАЛ да Песочна зелена, сите украсени со златни парчиња, тој нуди можност да го натераат да заземе многу пози и изгледа одлично од скоро од секој агол. Некои fansубители на универзумот Нинјаго може да го најдат малку надвор од темата за опсегот, вкусовите и боите не се расправаат.

Комплетот се продава по јавна цена од 39.99 €, цена што според мое мислење може да се смета за релативно разумна земајќи ги предвид градежните искуства, финишот на моделот, рачката на минифигурите и можностите за забава што ги нуди оваа кутија што само бара да се комбинира со карпестиот врв на сетот 71747 Селото чувари продаден за својот дел 49.99 €.

ЛЕГО Нинџаго 71746 џунгла змеј

Белешка: Множеството презентирано овде, обезбедено од LEGO, како и обично е ставен во игра. Рокот е утврден на Март 18 2021 следно во 23 часот. „„ Јас се обидувам, учествувам “автоматски се бришат, обидете се.